Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

25.04.2018

РИОСВ – Смолян стартира акция на 12 април за събиране на пластмасови капачки по повод Световния ден на Земята. Общо 14 училищата от общините Смолян, Мадан и Девин имаха възможност да дадат своя принос към намаляването и повторното оползотворяване на пластмасови отпадъци.

Училищата събрали най-голямо количество капачки са ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, Смолян с 343 килограма  капачки, СУ „Христо Ботев“, Девин със 118 кг и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, Мадан с 55 кг.

В акцията се включиха и учениците от клуб „Милосърдие“ към „Професионалната гимназия за техника и технологии”, Смолян. Децата събират капачки за различни благотворителни каузи за шеста поредна година. Благодарение на съдействието, оказано от г-жа Милка Манева събраните над 600 килограма капачки ще бъдат предадени за националната кампания „Капачки за бъдеще“. В рамките на кампанията организаторите избират най-нуждаещата се болница в страната, за да ѝ осигурят апаратура нужна за оцеляването на новородени недоносени бебета.

На 18 и 20 април бяха проведени образователни инициативи с учениците от ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Стою Шишков“, Смолян. Те бяха запознати с начините за разделно събиране и намаляване на отпадъците и със защитените растения на територията на РИОСВ – Смолян.

Като част от кампанията, в района на село Соколовци, служители на РИОСВ и Държавното горско стопанство – Смолян засадиха фиданки от вида Черен бор (Pinus nigra).

 

СПИСЪК НА УЧИЛИЩАТА ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В КАМПАНИЯТА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ РИОСВ – СМОЛЯН, ПО ПОВОД

 

„ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА – 22 АПРИЛ 2018 ГОДИНА“

 

ОБЩИНА СМОЛЯН

 

Ø   ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Смолян – 343 кг

Ø   Професионална гимназия за техника и технологии” Смолян и ОДЗ „Радост“ град Смолян– 30 кг

Ø   СУ „Св. Св. Кирил и Методий“  град Смолян – 14,9 кг

Ø   ОУ „Иван Вазов“ – Смолян  - IV А клас – 16 кг, IV В клас -  3,2 кг и IIIВ клас – 14,5 кг

Ø   ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Смилян  -  11,6 кг

Ø   ОУ „Стою Шишков“ град Смолян – 6,2 кг

Ø   Професионалната гимназия по туризъм и строителство“ Смолян  - 6,1 кг

Ø   ПГИ „Карл Маркс“ град Смолян – 5,4 кг

ОБЩИНА МАДАН

 

Ø   ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Мадан  – 55 кг

Ø   СОУ „ Отец  Паисий“ град Мадан – 14 кг

Ø   ОУ „Петко Славейков“ село Средногорци – 11 кг

Ø   СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Върбина – 5 кг

 

ОБЩИНА ДЕВИН

 

Ø   СУ „Христо Ботев“ град Девин – 118 кг

Ø   ОУ „Гео Милев“ село Грохотно - 6 кг 

 

       Снимка 1

       Снимка 2

       Снимка 3