Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

13.04.2018

Кампанията за отбелязване на  Деня на Земята на РИОСВ - Смолян ще стартира на 12 април с акция за събиране на пластмасови капачки. До 23 април училищата ще имат възможност да дадат своя принос към намаляването и повторното оползотворяване на пластмасови отпадъци. Събраните капачки ще бъдат предадени за националната кампания  „Капачки за бъдеще“.  На 19 и 20 април  учениците от ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Стою Шишков“ ще се  запознаят с начините за разделно събиране и намаляване на отпадъците. Като част от  кампанията, в района на село Соколовци, служители на РИОСВ и Държавното горско стопанство ще засадят  фиданки Черен бор (Pinus nigra L.).

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда.

Тази година  кампанията за Деня на Земята ще се фокусира върху цялостната промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите, като целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.