Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

07.03.2016

Незабавна проверка, във връзка със сигнал за замърсяване на река Елховска извършиха експерти на РИОСВ - Смолян, БД ИБР Пловдив и Рeгионална  лаборатория Смолян към ИАОС. Сигналът е получен в 10 часа, на /3ти март/ на дежурният телефон на инспекцията. При извършеният оглед е установена пяна в участък от около 5 километра по протежението на реката. Причината е измиване на бидон, в който се е съхранявали вещества за козметичната промишленост на автомивка в град Рудозем. Не е констатирана умряла риба. Взети са водни проби. За допуснатото нарушение, на собственика на автомивката ще бъде съставен акт.

Второто нарушение, е свързано със замърсяване на река Чепинска. При огледа са установени следи от нерегламенирано изтичане на непречистени руднични води от рудник „Върба–Батанци“. Обстоятелствата, в резултат на които е допуснато замърсяването се изясняват. Срещу нарушителят ще бъдат предприети административно – наказателни мерки.