Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

12.09.2015

Чепеларе, Мадан, Златоград, Доспат и Рудозем са общините на територията на РИОСВ –Смолян, които ще подкрепят международната кампания „Европейска седмица на мобилността”. За целта те се регистрираха на официалният сайт на международната кампания, като поддържащи инициативата. За пореден път петте общини се присъединяват към европейската политика за намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване на качеството на живот на гражданите.

РИОСВ – Смолян също се включва в кампанията. Тазгодишната инициатива е конкурс за ученици от 3-5 клас за рисунка на тема „Моята зелена улица, моят зелен град”. Желаещите да участват могат да оставят картините си в РИОСВ – Смолян до 18 Септември. На 23 септември 2015 г. всички творби ще бъдат изложени и ще се определи победител.

     Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност. Кампанията се провежда от 16 до 22 септември всяка година, за да провокира местните власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората, за да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобилите си. Седмицата завършва с „Ден без автомобили – 22 септември“, в който малките и големите градове определят за целия ден една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт. Тазгодишната тема на кампанията „Избери. Промени. Комбинирай” приканва хората да комбинират различни начини за придвижване, които често водят до по-бързо и по-приятно пътуване.