Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

17.08.2015

 

На 15.08.2015 г. /събота/ в РИОСВ- Смолян е получен сигнал за замърсяване на р. Юговска, в района на Юговското ханче. Предварителната информация е за оцветяване в сиво-бял цвят. Екип от експерти на РИОСВ – Смолян, БД „ИБР“ – Пловдив и Регионалната лаборатория – Смолян извършиха  спешна проверка. Констатирано е, че реката е с жълто-кафяв цвят. Извършен е оглед на хвостохранилището „Лъки – 2 Комплекс“ в гр. Лъки и рудниците  „Джурково“ и „Дружба“, при който не са установени нерегламентирани зауствания и замърсявания. От БД „ИБР“ – Пловдив e възложено вземане на две водни проби – една от района на Юговско ханче и втората от мястото на смесване на р. Юговска с р. Чепеларска.

По данни от община Лъки на 14 срещу 15 август в района селата Манастир и  Джурково са паднали обилни валежи, които според експертите са причина за промяна на цвета на водата. След като бъдат готови, резултатите от водните проби ще бъдат обявени на страницата на инспекцията.