Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

30.07.2008

Върху площ от 33 квадратни километра се движи мечката, която РИОСВ-Смолян проследява чрез GPS-нашийник. Териториите са от с. Момчиловци, местността „Хайдушки поляни” до с. Стърница. За едномесечния период мечката е засечена в 5 землища. Най-дългото разстоянието, което е изминава за едно денонощие е около 5- 6 км, показва още мониторинга. Средната надморска височина на територии, обитавани от мечката е 1376 м.

В часовете на деня мечката прекарва повече време в гористите места, а през нощта излиза на открито. Тогава е и е доста по активна

Преди около един месец екип на РИОСВ-Смолян постави GPS-нашийник на мечката в местността Деве Борун /района на село Кръстатица/. Това стана възможно след почти двумесечно проучване на поведението и навиците на мечките в района. Маркираният екземпляр е с тегло над 150 кг. кг, женски и приблизителна възраст - 7-8 години.