Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

25.08.2014

В РИОСВ – Смолян на зеления телефон са получени два сигнала за намерени мъртви диви кози. Първият е получен в четвъртък за животно в безпомощно състояние между с. Ягодина, общ. Борино и Ягодинската пещера. На място експертите са установили труп на дива коза без видими наранявания. Вторият сигнал е получен днес за  района на резервата „Сосковчето“, в близост до гр.Смолян. На място експертите на  екоинспекцията  са намерили труп със следи от разкъсвания. Предполага се, че животното е било нападнато от бездомни кучета. Единият  труп е бил заровен, а другият е изпратен в специализиран екарисаж.

Дивата коза (Rupicapra rupicapra)   е  защитена от закона, тъй като числеността ѝ е крайно ниска. Защитен вид от 2007 г.. 60 % от популацията обитава НП "Пирин","Централен Балкан" и "Рила", ПП "Рилски манастир" и резервати в Западни Родопи. Включена в Червената книга на България (1985) – застрашен вид.

„Връзки с обществеността“, РИОСВ – Смолян