Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

18.04.2008

За поредна година РИОСВ-Смолян ще се включи в инициативи за отбелязване на Деня на Земята - 22 април. За трета поредна година водещата тема на международния ден е „Призив за действие срещу изменението на климата”. Инициативите са насочени основно към повишаване на информираността и екологичната култура на подрастващите. Предвидени са акции за почистване на замърсени райони, спортни игри, беседи и открити уроци.

Отново най-активни в отбелязването на деня са децата от кръжоците в Обединен детски комплекс - гр. Смолян. След като активно се включиха в залесяванията и изработка на пана и рисунки на тема „Гората около нас” сега те ще направят собствена изложба от 6 информационни постера във фоайето на ОДК. Четвъртокласниците от кръжок „За животните и природата” ще дефилират на модно ревю за което дрехите са изработени от отпадъчни материали. Участниците са ученици от 2 до 9 клас с ръководител Таня Милкотева

22 април читалище „Балкански просветител”, съвместно с РИОСВ-Смолян ще открия изложба от пана с защитени животински видове. Преди старта на инициативата ученици ще засадят няколко дръвчета.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. На регионално ниво, през тази година международния ден ще бъде отбелязан за седми пореден път.