Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

23.09.2013

7 населени места на територията на РИОСВ-Смолян се регистрираха за участие в ежегодното oтбелязване на Европейската седмица на мобилността, която започна на 16 септември и ще приключи на 22 септември със събитието „В града без моята кола!“. Мотото на кампанията тази година е „Чист въздух – ти си на ход!”.

Интересът за участие в седмицата на мобилността расте, като тази година заявки за участие са подадени от 42 български населените места, като 7 от тях са на територията на РИОСВ – Смолян. Това са Борино, Мадан, Лъки, Девин, Златоград, Чепеларе и Рудозем.

С приемането на мотото "Чист въздух – ти си на ход!" Европейската седмица на мобилността подчертава, че всички ние имаме роля и дори и малките промени, като пътуването с велосипед, с градския транспорт, ходенето пеша, могат значително да подобрят качеството на живот в европейските градове.

В подкрепа на европейската кампания, министър Искра Михайлова посочва, че „Идеята за устойчива градска мобилност е част от съвременната политика за опазване на околната среда, включително и за опазване на градската среда, а това е идея, която тепърва ще става популярна в България.“