Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

27.08.2013

Експерти от РИОСВ-Смолян и Регионална лаборатория - Смолян констатираха замърсяване от дейността на млекопреработвателно предприятие на река Бялизворска, приток на река Арда. Проверката е по сигнал от телефон 112, получен около 20 часа на 23 август. Веднага е организирано провеждането на проверка и около 22 часа екип от експерти е бил на мястото на замърсяването. Установено е, че причината е заустване на отпадни води от дейността на „Млекопреработвателно предприятие”- с. Бял извор към ЕТ„ Алада – Мохамед Банашък”- с.Бял извор. Взета е водна проба и след анализ на получените резултати на нарушителя ще бъде наложена имуществена санкция. При проверката, представители на предприятието не са открити.

Екип на РИОСВ-Смолян, РЛ - Смолян и представител на Регионална дирекция по горите, са извършили проверка и на река Мугленска. При проверката е установено наличие на няколко умрели риби в напреднал стадий на разложение. На място са замерени разтворения кислород и наситеността с кислород на водата, които са два пъти над нормите - 8,5 мг/л при норма минимална 4 мг/л и 95% наситеност О2 при минимална норма 40%. Поради липса на източници на замърсяване, мнението на експертите е, че в този случай се касае за бракониерска проява.