Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

20.05.2010

Издирването на мечето на убитата вчера мечка в района на село Кутела продължава и днес. На мястото на отстрела са експерти от РИОСВ-Смолян и служители на ДГС-Славейно. В случай, че мечето се намери, то ще бъде настанено в софийския зоопарк съгласно указания на МОСВ.

Вчера по време на групов лов беше убита мечка,за която всички доказателства сочат, че е същото животно, нападнало и убило 65 годишен мъж в района на село Кутела. Мечката е отстреляна на около 1 километра до мястото на трагичния инцидент, размерът на лапата напълно съвпада с намерените при огледа следи, особености от биологията на вида също насочват към това /близо до мястото на отстрела е намерена прясна лежанка, а в района където беше убит човек са открити 3 не ползвани от няколко дни лежанки, като всичките са на достатъчно малко разстояние една от друга за да са на повече от 1 екземпляр/. В последствие по наличието на кърма се оказва, че мечката най-вероятно е с малко. По време на лова това не е установено, тъй като тя излиза сама, а от първоначалният оглед на мястото на инцидента не се потвърдиха данни за мече. Наличието на малко от друга страна пък изяснява агресивното поведение на мечката при близката й среща с човека.

Отстреляната мечка е женска, с тегло около 70 килограма и приблизителна възраст - около 15 години. Фактът, че животното е дребно и не конкурентноспособно спрямо останалите екземпляри от същия вид е и вероятната причина за трайното му присъствие в такава близост до населеното място.