Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

17.09.2019

Под мотото „Върви с нас!“ ще протекат инициативите на РИОСВ – Смолян по повод Европейска седмица на мобилността 2019 година. Участие в тях ще вземат над 150 деца от различни възрасти. В рамките на кампанията, на 18 септемврив ОДЗ „Радост“ ще бъде проведен открит урок на тема „Аз се движа безопасно“. На 20 септември, по време на спортен празник, организиран от инспекцията, учениците от IV ОУ „Стою Шишков“ град Смолян ще научат как устойчивата градска мобилност води до намаляване на замърсяването на въздуха, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблем.

Освен РИОСВ – Смолян, участие в кампанията ще вземат общините Смолян и Мадан.  Чрез разнообразни инициативи, двете общини ще насърчат своите граждани да слязат от автомобилите и по този начин да намалят вредните емисии и шумовото натоварване в градската среда.

Тази година „Европейската седмица на мобилността“ се провежда в периода 16-22 септември и е на тема „Безопасно ходене и колоездене“ под мотото „Върви с нас“. Кампанията на Европейската комисия е своеобразен призив към местните власти да подобрят качеството на живот на гражданите като ограничат последствията от натоварения трафик, предоставяйки по-добри и екологични възможности за придвижване в градовете.