Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

18.04.2012

РЗИ, РИОСВ и Младежки православен център „Чисти сърца” в Смолян стартират благотворителна акция под надслов „Дари 1 лев - дай живот на цвете”. В навечерието на Деня на Земята ученици от клуб „Здрави и щастливи „ при Регионалната здравна инспекция и от Младежки православен център „Чисти сърца” бяха обучени от смолянчанката Шинка Терзийска да изработват красиви предмети от торбички. Направените от найлон и природни материали цветя, картички, пана и рамки за снимки ще бъдат предложени за продажба на изложба - базар пред храм „Свети Висарион Смоленски” на 19 април , във фоайето на РИОСВ-Смолян на 20 април и в РЗИ на 21 април. Със събраните средства ще бъдат закупени живи цветя, които ще бъдат засадени пред трите институции. На 25 април заедно с оформянето на цветни лехи пред РЗИ-Смолян, ще бъдат финализирани и дейностите по повод Деня на водата. Всички деца, участвали в двата проекта ще получат награди.

Денят на Земята е обявен за първи път през 1970 г. в САЩ и Канада, а от 1990 година се отбелязва по цял свят като ден в защита на околната среда и живота на планетата. България е една от първите страни, присъединили се към международното честване. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята през 1990г., страната ни е представена от Благовест Сендов, който сформира по този повод и Национален комитет. На призива за отбелязването на Деня на Земята се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетва в името на Земята, а над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята, която е връчена същата година на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро. Оттогава всяка година на 22 април България дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда.